Over de Stichting

Stichting ‘Echt de Sjaak!’ heeft als doel het sociale taboe rond ongeneeslijk zieke mannen zichtbaar en bespreekbaar te maken en zo de kwaliteit van het (samen)leven met een ongeneeslijke ziekte te verlichten.

Via deze link kom je bij de statuten van de stichting.
Via deze link kom je bij het eerste beleidsplan dat is gemaakt voor 2023/2024.
Via deze link kom je bij de beknopte jaarrekening van de stichting over 2023.

De ‘managers’ van Sjaak (het bestuur) zijn betrokken bij dit thema en nemen verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de stichting. Ze zetten de lijnen uit, maken plannen en sturen bij als dat nodig is. Ze zorgen dus voor duidelijke afspraken en letten goed op Sjaak’s portemonnee.

Het start-bestuur wordt gevormd door:

Wim Kannegieter

Wim Kannegieter

Voorzitter

Wim Kannegieter heeft de rol van Voorzitter op zich genomen en daar zijn we heel blij mee! In zijn dagelijks leven is Wim Directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB). Wim is een ervaren bestuurder, hij is nuchter en bevlogen en houdt ervan om het overzicht te bewaren en zaken in beweging te krijgen.

Frank Anbeek

Frank Anbeek

Penningmeester

Frank Anbeek is als penningmeester een zeer gewaardeerd lid van het bestuur. Frank heeft als zelfstandig financieel adviseur verstand van zaken en zegt zelf: “Ik geniet ervan als ik ingewikkelde zaken eenvoudig kan maken” en daar houden wij ook heel erg van.

anbeekadvies.nl/over-ons

Rik John Klaarenbeek

Rik John Klaarenbeek

Secretaris

Rik John Klaarenbeek is de secretaris van de stichting en de zoon van initiatiefnemer Kasper. We zijn trots Rik in het bestuur te hebben! Rik werkt als Vastgoed professional bij Van der Meijden Vastgoed. Rik is een goede netwerker die mensen en organisatie gemakkelijk met elkaar verbindt. Zijn gevoel voor marketing komt goed van pas binnen de stichting.

Kasper Klaarenbeek

Kasper Klaarenbeek

initiatiefnemer

Kasper Klaarenbeek heeft geen rol in het bestuur, maar is wel initiatiefnemer van de stichting. Hij schreef het boek ‘Echt de Sjaak!’ en is als ambassadeur van de stichting ook vaak het gezicht naar buiten. Kasper houdt van het verbinden van mensen en vertelt graag Sjaak’s verhaal aan iedereen die het horen wil. Bij evenementen zal hij ook vaak een rol hebben als moderator en lotgenoot.

kasperklaarenbeek.nl

ANBI

Stichting ‘Echt de Sjaak!’ is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Bovendien zijn giften aan de stichting aftrekbaar.

Contact